Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle ›
Feminism

5inistagram på Insta: Jag behöver feminismen

1 mars 2017

Instagramkontot Flickvänsmaterialet lade ut denna lista på Insta och jag tänkte försöka följa den här på bloggen. Vem är med? Länka i så fall till er blogg så länkar jag ut till er följande dag (eller så fort som möjligt).

  1. Jag behöver feminismen för att

Att förstå att det inte bara är jag. Feminismen har hjälpt mig se strukturer. Att män och kvinnor (och rasifierade, HBTQI, funktionsvarierade och så vidare). Jag behöver feminismen för att förstå att vi inte är enskilda öar oberoende av varandra. Det vi möts av i samhället grundar sig i traditioner, strukturer och förutfattade meningar om vem vi är och vad vi vill beroende på vårt kön, sexualitet, hudfärg etc.

Kärlekskneget: Ge dina söner en feministisk uppfostran
Omvänd rasism, existerar den?
0

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Monika 1 mars 2017 at 21:57

    Jag behöver feminism för att det fortfarande finns så pass mycket motståndare till den nya äktenskapslagen att de i rekordfart fick in en motomröstning i riksdagen. Min kompis som ska gifta sig imorgon var jätteledsen och osäker över detta, ett sånt onödigt orosmoln det blev mitt i sista bröllopsruschen. Plus tusen andra orsaker.

    • Reply Peppe Öhman 2 mars 2017 at 15:29

      Bra orsak!

Leave a Reply