Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle ›
Personligt

Mina 5 bästa livsvisdomar

4 september 2017

Om jag var en life coach eller bara en vara en helt vanlig guru skulle mina bästa, generella råd vara följande:

 1. Det behöver inte vara perfekt. Du behöver inte vara perfekt. För det första är perfekt ofta tråkigt, det intressanta och charmiga ligger i skavankerna och det ofullkomliga. Det här gäller både dig, inuti och utanpå, det du gör. Våga avsluta projektet, lämna in arbetet och lägga upp dig på Tinder trots att varje ord, penseldrag eller hårslinga inte ligger exakt där den ska. Det händer så mycket mer och roligare saker i livet om man släpper perfektionismen.
 2. Känn ej skam. I fredags stod jag och pratade med en av männen som jobbar på stallet, en kvinna som rider på min lektion gick förbi oss, pruttade högt och fortsatte som om ingenting skulle ha hänt. Hon kunde ju ha sagt ursäkta, men beundrade hennes avslappnade inställning. Ifall du tycker att du varit lite för full, haft en lite för djup urringning, skrattat lite för högt eller snubblat på isen framför ett gäng människor. Det gör faktiskt ingenting. Folk är så självupptagna att de mest av allt ändå tänker på hur de själva uppfattades på festen, mötet eller middagen. Ifall du varit elak mot någon, be om ursäkt.
 3. When you feel helpless, help someone. Säg att du inte alls är den empatiska och altruistiska typen. Hjälp ändå någon i behov, få saker i livet får en att må så bra som att vara hjälpsam och generös. Stå upp mot rasism och misogyni, var en batikhäxa. Tipsa om ett jobb, träffa en nyanländ, barnvakta ett barn. Det kommer att få dig, och flera andra på köpet, att må bra.
 4. Läs långt. Läs fiktion. Häromdagen träffade jag en kvinna som sade att hon de senaste tio åren endast läst självhjälpsböcker eftersom hon bara vill läsa sånt som kan lära henne någonting. Jag kunde inte låta bli att säga emot, eftersom skönlitteratur sannerligen inte bara är tom underhållning. Inte bara kan man lära sig om nya geografiska platser, tidsepoker, vetenskap, konst och massor av andra områden. Dessutom lär man sig förstå andra människor.
 5. Rör på dig. Jag vet att detta är et präktigt tips som folk som inte gillar att motionera hatar att höra, men man mår bra av att röra på sig. Du behöver inte träna inför ett maraton, eller gå på crossfit och publicera bilder på det och dig efter varje träning. Börja i hemlighet med långa promenader som kanske blir ett jogg. Eller gör något som är så roligt att du inte ens märker att du svettas (= ridning).

Fyll gärna på listan med era egna.

Vad jag ångrar
Bra kamera i fickformat
17

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Cecilia 4 september 2017 at 11:16

  Tro inte att folk i din omgivning (t ex partner eller chef) kan läsa dina tankar. Det kan de inte. Speak out!

  • Reply Peppe Öhman 4 september 2017 at 11:30

   VERKLIGEN! Så bra. Kommunicera med folk.

 • Reply ylva 4 september 2017 at 12:10

  Engagera dig politiskt! Ja jag skulle vilja att det blev trendigt eller vanligt eller uppskattat eller vad som helst – men tänker mig att förutom att man mår bra av att göra något mera än att tycka till på fb (eller på en blogg som jag nu) så skulle samhället må bra av tänkande människor i politiken.

  • Reply Peppe Öhman 4 september 2017 at 13:31

   Verkligen! Tycker att det också är en politisk handling att INTE engagera sig. Det går inte att vara neutral. Tystnad är medgivande.

 • Reply Kugge 4 september 2017 at 12:17

  Jaa! Så bra! Jag tipsar om att alltid försöka och våga (hänger väl lite ihop med ditt första tips). Vad det nu sen än handlar om. Det värsta som händer är att det skiter på sig. Och oftast blir det ju en bra historia åtminstone!

  • Reply Peppe Öhman 4 september 2017 at 13:32

   Du har så rätt. Sällan att man ångrar att man försökte!

 • Reply Frusnygg 4 september 2017 at 12:56

  Var med människor som du mår bra av, som du blir glad av eller som lär dig något. Skippa surisar och gnällspikar.

  • Reply Peppe Öhman 4 september 2017 at 13:34

   VERKLIGEN!

 • Reply Viktoria 5 september 2017 at 00:54

  Rösta alltid. Även om du röstar blankt, så är det en viktig demokratisk handling. Just i den här tiden känns det också extremt viktigt att försöka minska främlingsfientliga partiers inflytande. Att rösta är ett sätt.

 • Reply Sandra 5 september 2017 at 01:26

  1. Prioritera sömn! 2. Se till att med jämna mellanrum låta hjärnan vila helt från krävande tankearbete/impulser o.d. (strävar själv efter 1 dag i veckan och nån timme varje kväll).

 • Reply Erika 5 september 2017 at 04:03

  Ät god mat. Måltider är till för att avnjutas, inte ersättas. (Måltidsersättning, vad ÄR ens det?!) Har man dåligt samvete för något man ätit går liksom lite av poängen med att äta förlorad. Då var det ju verkligen inte värt det om man inte ens njöt!

 • Reply Lotta 7 september 2017 at 03:49

  Bra tips, håller med varje punkt. Det bästa med att åldras är att man slutar bry sig om vad andra tänker om en, känns helt fantastiskt!

  • Reply Peppe Öhman 8 september 2017 at 07:38

   Så befriande att strunta i folks snack!

 • Reply Ida-Lina 9 september 2017 at 14:06

  Ge människor komplimanger och berätta att du gillar dem (men bara om du verkligen känner så förstås!). Jättefå människor ogillar komplimanger, och ibland kanske man till och med räddar nåns dag. Dessutom känner man sig glad själv – alla vinner!

  • Reply Peppe Öhman 9 september 2017 at 15:37

   Så bra! Du är bra på det. Jag vill också vara en sån som gör det.

Leave a Reply