Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle ›
Okategoriserade

Skyddsänglar, finns de?

1 december 2017

Kollar på Instagram att det snöat både i Stockholm och Helsingfors. Magnus skickar bilder på vårt hem som han juldekorerat från topp till tå. Jag har landat i Dubai hos min vän Karine och försöker smälta alla upplevelser. Kontrasten är enorm. Jag tänker så här: Många av oss kan göra en väldigt stor skillnad i ett barns liv med ganska lite pengar. I julklappstider, varför inte ge ett litet barn möjlighet att få gå i skola, två mål mat, hälsovård och framför allt en framtid med tak över huvudet? Så här skrev Hanna.

 

Du är en flicka som växer upp i en fattig familj på landsbygden. Kanske är du bara 11 år, kanske har du hunnit fylla 13. En dag kommer en bekant till familjen och berättar för dina föräldrar att han har ett jobb till dig. Att du ska få följa med honom till storstaden och arbeta som hjälpreda i en familj. Dina föräldrar kan varken läsa eller skriva och inser att det är din chans att få ett bättre liv än de kan ge dig. Du får lämna din familj och allt du känner till och resa med familjens bekant. När du kommer till staden blir du behandlad som en slav. Du får slita hårt från tidig morgon till sen kväll. Efter ungefär ett år tar familjens bekant med dig till en slags privat bar och säger att du ska jobba där nu. Men du ska inte servera öl. Du kommer istället att vara underhållning för så mycket som tio män åt gången. Alla med fri tillgång till din kropp. Varje natt, nya män. Och du kan inte ta dig därifrån. Igår träffade vi flickor som fått hjälp att komma bort från trafficking och höra deras berättelser. Men framför allt har vi fått se hur vår partner i Addis Abeba arbetar förebyggande, för att barn till fattiga familjer ska få gå i skolan, och hur familjerna ska få stöd så att barnen aldrig hamnar på gatan. Om du blir månadsgivare hos Läkarmissionen och bidrar med 100 kronor i månaden motsvarar det ett års skolgång för ett fattigt barn. I skolan får de två mål mat om dagen, kläder, skolmaterial och sjukvård när det behövs. En del av barnen lever med HIV så det är en viktig del. Har du råd att göra skillnad? 

Här finns själva produkten i gåvoshopen, man kan skriva ut ett gåvobevis eller få ett hemskickat. Det går också att swisha en slant till nummer 90 00 217 och skriva Etiopien som meddelande. Det allra bästa är att bli skyddsängel och alltså månadsgivare. Alla summor är välkomna, men för 100 kronor för ett barn som sagt hela paketet. Bli skyddsängel. Hanna sa också att det är så oerhört värdefullt med månadsgivare att när någon lyckats samla ihop så få som fem under en föreläsning eller kampanj blir det fika och fest på kontoret.

Galoppera fram igenom öknen
Dammen brister
3

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Linn 1 december 2017 at 20:41

  Ok, 40% på väg till fir på kontoret isåfall för jag signade precis upp 200kr/mån (100kr för varje egenproducerad unge). Det motsvarar i princip flerbarnstillägget på barnbidraget som utan tvekan ska gå till barn som behöver det så tack för påminnelsen!

  • Reply Peppe Öhman 3 december 2017 at 19:27

   Gjorde du! LINN! TACK! Så värdefullt och fint. <3 <3 <3

 • Reply Emma 1 december 2017 at 23:38

  Autogiro, swish – kan man bidra månatligen utan att ha bankkonto i Sverige?

  • Reply Peppe Öhman 3 december 2017 at 19:27

   Jag ska kolla upp det där. Vill minnas att Hanna sa att månadsbidragare är knepigt utan svenskt konto, men lägger upp iban ect för os som bor utomlands. TACK på förhand!

 • Reply Kiri 2 december 2017 at 22:57

  Blir så uppgiven, vill ju helst hjälpa alla i världen! Var ska man börja liksom?

  • Reply Peppe Öhman 3 december 2017 at 19:28

   På organisationen sa de att man ska försöka hjälpa en människa om dagen. Börja där, tänker jag. Kram fina, Kiri.

Leave a Reply

Close
Livet & LA