Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade Resa

Galoppera fram igenom öknen

2 december 2017

Jag har verkligen kastats från en värld till en annan och jag vet inte riktigt hur jag ska skriva om det. Just nu befinner jag mig hos min goda vän och mina barns gudmor Karine i Dubai. Eftersom jag ändå skulle mellanlanda här och vi bor så långt ifrån varandra beslöt jag mig för att stanna hos Karine, Rasmus och Victoria i två dagar. Karine råkade dessutom flyga in från ett möte i Paris samma kväll, landade tre minuter före mig och vi träffades vid bagagebandet.

Med Addis Adeba i färskt minne känns överflödet här i Dubai lite absurt. I maj när vi tillsammans med Läkarmissionen samlade in pengar för att kvinnor skulle få föda tryggt i Kenya sa Hanna att hon ibland under kampanjer går in i faser då hon varje gång ser en summa tänker på hur många trygga förlossningar/barn i skola summan skulle kunna ge. Nu fattar jag precis vad hon menar.

Jag har det väldigt bra. Under det första dygnet jag varit här har jag, med en liten paus för sömn, pratat non-stop om Etiopien, livet, familjen och #metoo. Så glad över att #dammenbrister! När jag kommer hem ska jag skriva om mina tankar kring flera mäns reaktioner.

Rasmus och jag åkte också ut till ett stall med arabiska hästar och galopperade en sväng på en riktig tävlingsbana. Öknen omkring oss, den varma luften och hästkrafterna under mig skapade en magisk känsla. Vilka hästar, asså! Ska skriva mer om det snart, men först ska jag ta mig ut i mitt sista dygn i Dubai. Imorgon får jag pussa Magnus, Vidar och Majlis igen. Det är ej illa det heller.

Lilja 4-ever i Etiopien
Skyddsänglar, finns de?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply ylva 3 december 2017 at 13:15

  Jag tycker att det är otroligt hur folk klagar runtomkring en eller säger absurda saker som att ”hur kan man vara utan diskmaskin”, ”fibernät MÅSTE vårt husbolag ha”, ”sängarna är för obekväma (inom vården)” ”Ja har inte ens råd att åka till Thailand i år ” etc. Eller att man tror att det är katastrof om ens bebis nångång dricker ur en plastflaska (stockholm). Om du kommer på ett bra sätt att inom dig inte dö av bortskämda klagolåtar, så berätta! Man skulle tro att när folk reser runt som attans att man märker att levnadsstandarden i sverige är skyhög, men nä, det noterar man ej. Och obs, man måste ju alltid förklara sig i inlägg, jag menar INTE att man ska acceptera att man behandlas dåligt, bara för att man behandlas sämre i andra länder och såna saker. Jag talar mera om klagolåten gällande det materiella och levnadsstandarden.

  • Reply Peppe Öhman 3 december 2017 at 19:29

   Verkligen! jag tror också att förmågan att känna tacksamhet och se allt man har, i motsats till det man inte har, gör människan lyckligare.

 • Reply Semester i Dubai - Livet & LA 11 januari 2018 at 18:13

  […] tror inte att jag spontant skulle åka på semester till Dubai, men nu råkar en av mina bästa vänner och mina barns gudmor bo där och därför har jag besökt […]

 • Reply Helg i Dubai - Livet & LA 13 augusti 2018 at 13:50

  […] ändå setts och hörts mycket. Den här gången tog jag Magnus och Majlis med mig och åkte till Dubai där Karine och Rasmus bott de senaste fyra åren. De trivs som bara […]

Leave a Reply