Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Brunch Personligt

Vad äter ni idag?

23 januari 2018

I dag spelade Magnus och jag in podden och pratade bland annat om att livsmedelsverket rekommenderar att småbarnen i Finland äter mindre kött, mer grönsaker och får delta oftare i matlagningen. Vi pratade också om alla kvinnor som lider av ätstörning light tack Sara för läsarbrevet! Och om att det inte finns någon enhetlig ”stenåldersdiet”. 

Magnus sa något om att olika dieter eller matval passar olika människor och då slog det mig att det kanske skulle göra gott att läsa hur olika folk äter. Att det vi ser på sociala medier inte representerar verkligheten. Jag äter till exempel sällan lobster tacos, acai bowls eller ostron, men om jag publicerar bilder på mat är det de tillfällena jag förevigar.

Ni får hemskt gärna vara med i den här lilla undersökningen. Så här ser en väldigt vanlig dag ut för mig:

 1. Frukost: Två knäckemackor med ost och tomat, ett löskokt ägg och tre koppar kaffe (är exakt som Rainman med detta). Ibland kommer Magnus med en croissant efter att ha lämnat av Vidde.
 2. Lunch: Ofta ungefär samma som frukost eller en omelett.
 3. Middag: pasta med pesto eller tomatsås. Tacon med bönröra, guacamole, ost och tabasco. Kanske ett glas vin.
 4. Eventuella mellanmål: knäckemacka med jordnötssmör, flingor eller edamamebönor. Kan hända att det slinker ner en bit choklad eller två.

Jag säger inte att jag äter den mest hälsosamma eller varierande maten i världen, men den här kroppen verkar funka på den. Och OM jag fick bestämma över andra människors ätande, Mat-diktatorn, skulle jag ta göra kött till en lyxvara. Något man åt när det var fest eller högtid. Bara vegetariskt till vardags.

Hyra hus i Santa Monica
Vanor, ovanor och rutiner

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply gullgossensmamma 23 januari 2018 at 22:13

  Det är verkligen intressant det där med vad man äter – i mitt fall är veckodagarna lika varandra och helgerna är mer av ett inferno…

  Frukost:
  Antingen två stekta ägg, falurågrut/finn crisp och kaffe ELLER oftast ingen frukost (jag har alltid varit lite ointresserad av frukost men könt mig tvingad – men nu säger ju vetenskapen att man inte ska äta frukost om man inte behöver – så skönt att slippa det!!!)

  Lunch
  Har bestämt mig för att inte slentrian-äta dåligt kött på lunchen (som ju lätt händer omman äter ute) – så jag äter grönsksoppa eller bönsallad= ofta med fetaos-kuber i tomatsoppa. UNDERBART!

  Middag
  har barn i lågstadie-åldern så det blir riktig middag – klassiskt kött/fisk/kyckling med potatis/ris/pasta – jag försöker att inte köpa halvfabrikat men åh så enkelt och uppskattat det är med fiskpinnar och mamscans köttbullar – så det blir det ju minst en dag i veckan.

  Helgen
  frukost och lunch är ungefär samma som i veckan. Jag är inte speciellt förtjust i fika förutom kardemummabullar så jag håller mig ofta nyttig till kvällen – då det blir god mat gott vin och popcorn. alltid popcorn. Lite mörk choklad. nötter.

 • Reply Basse 23 januari 2018 at 22:43

  Frukost: havregrynsgröt (stora flingor, blötlagda kvällen innan), hemlagad blåbärssylt, svärmors lingonsaft.
  Två koppar kaffe med mjölk.
  Lunch: sallad med potatis, linser, kål, grönsaker, ibland tonfisk eller ägg.
  Mellanmål: frukt eller smörgås.
  Middag: T.ex. omelett eller avokado+räkor+tomat. Igår blev det bara två smörgåsar.

 • Reply spelevink 23 januari 2018 at 22:54

  Till frukost: Ett stekt ägg och en avocado, en kopp kaffe med grädde – eller bara en Bullet Proof Coffee (man mixar kaffe, en matsked smör, en släng MCT-olja eller kokosolja och t.ex kanel med stavmixer)

  Till lunch: Ofta en sallad av något slag

  Till middag: Igår råkade det vara stekt grönkål med skivad älgkorv, men kött (=vilt) blir det inte så ofta. Det kunde också ha varit ugnsrostad brysselkål med en bit lax eller stekt ost.

  Till kvällsmål: Skål med turkisk yoghurt och en näve djupfrysta blåbär. Till mellanmål nötter eller mandlar.

  Ska avslöja en hemlighet (utan att avslöja mitt namn… håhå): Har ätit lågkolhydratdiet i ett halvår nu och har aldrig mått lika bra i hela mitt liv. I flera år har jag dragits med tilltagande problem med magen, att ha uppsvullen mage, kramper, ilningar och jätteont var det normala hur länge som helst. Har blivit av med det och med mina hudproblem, är pigg på dagen och somnar gott på kvällen och känner mig faktiskt utvilad när jag vaknar. Ett bonus är att jag blivit av med några kilon och att mina gamla kläder passar bättre.

  Vid jul hade jag en paus och hävde i mig vanlig julmat, drack öl, åt jullimpa och choklad. Herregud vad jag kände mig hemsk. Förstås fick ju kroppen en chock av att återgå till ”vanlig” mat och dessutom frossa ohämmat, men GUD vad det kändes vidrigt i magen och hela kroppen. Blev svullen och däst och alla gamla problem var tillbaka med besked. Det var säkert helt bra att testa det, det bekräftade bara att den väg jag valt passar mig.

 • Reply Monika 23 januari 2018 at 23:38

  Spännande!
  Frukost: försöker lära mig vegansk frukost, så nu är det ofta soygurth med mysli och bär från frysen, en smörgås med spread gjord på en mix av bönor, frön eller nötter och soltorkad tomat (hett tips, mycket lätt att göra!) med en stor kopp te. Är annars the queen of havregrynsgröt, gör goda smaksättningar till den men orkar sällan koka den på morgonen.
  Lunch: rester från middagen. Är det sambon som kockat är sannolikheten stor att det är nån curry med ris. Finns inga rester gör jag en omelett.
  Middag: gör ofta soppa på rotfrukter, grönsaker i ugn eller stekta med typ tofu eller så är det nåt med bönor och linser. Ikväll hade jag tänkt göra burgare på rödbetor och kidneybönor.
  Äter gärna kakor och bullar till mellanmål om det finns möjlighet!

  När jag åker hem till föräldrarna och äter lantlig husmans i några dar får jag ofta ont i magen och känner mig konstigt hungrig. Minns att när jag var liten gick jag omkring och pruttade rätt mycket och hade lite oberäknelig mage, men nu händer det mycket sällan att min mage protesterar mot det jag äter. Jag tror att det här med att man skulle bli gasig av vegekost är en myt, eller så är det som du skriver att olika mat passar olika kroppar bäst.

 • Reply BackstageiMammalivet 24 januari 2018 at 00:00

  tipsar om Billgren Wood om frukost https://www.acast.com/billgrenwood/frukost3.0-resanfranfrostiestillfatballs
  Anja och Alex om mat https://www.acast.com/anjaochalex/3.livetsstoranjutning-mat

  Frukost: naturell yogurt, tinade hallon/blåbär, boveteflingor och frön. Risgryns/havregrynsgröt (nu på vintern)
  Mellanmål 3 knäckemackor med ost/gurka, frukt och te
  Vegetarisk lunch oftast soppa/gryta + sallad
  Middag pasta eller frukost igen (eller vegetarisk soppa/gryta)
  chokladbit, nötter + te
  (på helgen blir det ofta fisk/skaldjur men väldigt sällan kött)

  Jag tror tyvärr också väldigt många är ätstörda – på olika sätt. Lady Dahmer hade ett bra poddavsnitt om det ”alla är vi ätstörda”. Jag äter mycket bättre nu än för några år sedan då jag är mer intresserad av näringslära och har valt ut vissa saker att äta mer av – typ spenat, nötter/frön, brocoli/blomkål etc. Ja, istället för att ta bort/utesluta så äta mer av de nyttiga.

 • Reply Moa 24 januari 2018 at 01:16

  Studerar för tillfället och har inte alltid så mycket tid att laga mat så brukar oftast laga så att det räcker för flera dagar. Är också vegan och håller helt och håller med dig om kött endast borde ätas nu och då!

  1. Frukost: gröt eller sojayoghurt med granola
  2. Lunch: oftast medpackad smörgås eller en sallad
  3. Middag: wokade nudlar och grönsaker i jordnötssås och massor med sriracha
  4. Snacks: Frukt, choklad, knäckebröd med guacamole eller hummus

 • Reply Sofia 24 januari 2018 at 01:57

  Intressant! Så här ser min dag ut ungefär:
  Frukost: havregrynsgröt med bär och mjölk eller två smörgåsar med ost. Dricker vatten.

  Lunch: Ofta rester från tidigare middag, eller pasta med tomat-linssås, kokt ägg och grönsaker.

  Mellanmål: smoothie/smörgås med ost eller grönsakspålägg. Kanske lite choko eller annat snask.

  Middag: varierar mycket, men oftast vegetariskt eller fisk. Igår åt vi rödbetsbiffar med ris, morotslåda( hittad i frysen) och tomatlinssås (åt barnen som inte gillar rödbetsbiffar)

  Kvällsmål: smörgås med ost och kanske en kopp te + frukt.

  Måste äta ofta för att hållas på gott humör! Dricker oftast vatten.

 • Reply Petronella 24 januari 2018 at 03:18

  Vardagar:
  1. Frukost: en rågbrödssmörgås med ost och skinka. Några matskedar blåbär och jättelite youghurt. 2 koppar kaffe.
  2. Mellis 1: en kopp te, lite nötter
  3. Lunchbox: husmanskost, oftast vegetarisk t.ex. lasagne, sallad och en frukt.
  4. Kaffe och chokladbit
  5. Mellis 2 (om jag jobbar sent): Banan + bulgarisk yoghurt
  6. Middag: massor för jag är alltid vrålhungrig. Hemlagad, bra råvaror, ibland vegetarisk oftast fisk/höna/kött i den ordningen. Också koldrater!
  7. Två glas vin, två bitar choko.

  9 av 10 dagar har jag egen lunch med till jobbet. De gånger jag äter i lunchrestaurangen är jag dels a) besviken över kvaliteten och smaken b) mätt hela dagen, tydligen öser jag på i bufféer med skilda tallrikar för sallad och gott bröd…

 • Reply Julia 24 januari 2018 at 12:03

  Frukost vardagar: naturell yoghurt, musli, nötter, blåbär. Helgfrukost: bröd, pålägg, omelett, juice etc.
  Lunch: sushi, sallad, ungspotatis, ramen, fafas el annat liknande beroende var man äter lunch
  Middag: thailändsk gryta, soppa, omelett, ungsrotfrukter&fisk, risotto el dyl.
  Mellanmål/kvällsmål: nötter, knäckebröd, grönsaksdipp, popcorn, godis/choklad + sommartid färska bär o ärter 💙

 • Reply Ennet 24 januari 2018 at 21:20

  Frukost: 3 knäckebröd med smör och ost, en kopp te.Lyxiga dagar kronas frukosten med ett glas färskpressad grapejuice.
  Lunch: oftast det vegetariska alternativet i studentrestaurangen,brukar tyvärr smaka blää. Hemma pasta med tomatbaserad grönsakssås/ matig sallad (med bulgur/quinoa)
  Middag: tyvärr ofta köttbaserat/fiskbaserat då det ska smaka för barnet,men försöker med mer vege alternativ hela tiden.
  Mellanmål/kvällsmat: te och knäckebröd/surskorpa.Ibland choklad eller en bit kaka om det finns.

 • Reply SivÖ 24 januari 2018 at 23:13

  Vardagar:
  Frukost: en frukt (äpple eller grape), en smörgås med ost. Kaffe eller te.
  Lunch: oftast det som närmaste café serverar – pasta, wok eller soppa. Vegetariskt minst fyra dagar av fem. De har väldigt god vegetarisk/vegansk mat.
  Mellanmål: smörgås eller yoghurt med musli, lite nötter el.dyl.
  Middag: lite olika beroende på vad vi ätit på dagen. Nästan alltid vegetariskt, gröt ett par gånger i veckan, annars ofta texmex eller pasta med pesto/avokado/citron/tomatsås.

  Vi äter sällan kött hemma, och eftersom det finns en fiskallergiker i huset äts det fisk bara då han är borta.

 • Reply Petronella 24 januari 2018 at 23:46

  Ingen skriver om sitt alkoholintag. Är det för att ingen unnar sig ett glas vin under vardagar, eller är det för att alkohol fortfarande är så tabubelagt att det inte går att säga att man tar ett glas eller en öl efter jobbet? Jag dricker ett eller två glas vin varje dag, ett vid middag och ett smuttandes i soffan med sambon. Vissa dagar enbart vatten, men oftast så här. Nu har vi inga barn och jag vet inte om det är skillnaden? Jag är uppriktigt förvånad över att ingen, förutom du, skrev att det kan slinka ner ett glas vin. Det är ju så gott och skönt! Och definitivt ett kaloriintag, som ska med på listan ”vad jag stoppar i mig under en dag”. För en barnfamilj ser vardagskvällarna säkert annorlunda ut, men vad är bättre för parförhållandet än att dricka ett glas vin tillsammans i soffan? Och med soffan menar jag inte bara netflix, utan att sitta tillsammans och snacka. Eller hångla. (Jag vill inte hetsa till alkoholkonsumtion, svårt att uttrycka sig så att man inte glorifierar alkohol)

  • Reply Peppe Öhman 25 januari 2018 at 07:28

   Älskar vinet i soffan!

  • Reply SivÖ 25 januari 2018 at 11:14

   Jag kan ju bara svara för egen del – avsaknaden av alkohol på vardagar är hälsorelaterad. Min ångest tycker inte om alkohol i större mängder än ett litet glas vin, och min mage tycker varken om vin eller öl. Förr drack jag vin flera gånger i veckan, men det är helt enkelt inte värt det längre. Jag saknar det lite. Jag älskade också vinet i soffan.

  • Reply Hanna 25 januari 2018 at 21:10

   Jag skäms inte men jag tar hellre en fylla emellanåt och är inte sugen på alkohol till vardags. Förra veckan drack jag visserligen ett glas vin, hade lite ångest över en grej och det hjälpte. Ikväll dricker jag nog en flaska, ska på middag, föreställning och klubb.

  • Reply Ennet 26 januari 2018 at 04:54

   Alkoholbruket i vardagen är ganska periodiskt för mig, på somrarna när vi grillar en del och det är varmt kan jag gärna dricka en läcker öl till maten. Om vintern är jag inte lika sugen, tror det hänger ihop med väder och ledighet faktiskt för min del. . Därav kom det inte med i min lista som återspeglar vardagen nu i detta gråa kladdiga väder…

 • Reply Rosiels 25 januari 2018 at 02:01

  Oooh mat! Jag kan prata hur mycket som helst om mat

  Jag som avskyr att äta samma saker jämt brukar variera rätt mycket. Men som småbarnsförälder har det blivit många genvägar med falukorv eller varmkorv och köttbullar. Jag strävar efter att äta mer vegetariskt eftersom jag egentligen mår bäst av det, så nu har vi börjat experimentera med att göra hemgjord rotmos och potatismos med blomkål.
  Just nu ser det ändå oftast ut så här:
  Frukost: Mackor. Gärna med getost och tomat. Kaffe. Juice om det finns.
  Lunch: Rester från gårdagens middag, eller köpt färdigrätt men jag måste ha riktig mat. Mackor duger inte för min hungriga mage.
  Middag: Korv och hemmagjord potatismos eller korv och pommes eller korv i grönsakssoppa (framgår det att sonen helst äter korv??Så då äter vi det också)
  Mellanmål: Vitt bröd med Kimchi eller surkål. Eller choklad….helst choklad. Och Kaffe!
  Tack för ett underhållande ämne!

 • Reply Hanna 25 januari 2018 at 02:02

  1. Till frukost äter jag rostad macka med smör och ost och dricker kall o’boy.
  (vi har fikarast 9.45 men jag dricker inte kaffe så hoppar ofta den, om det inte är fika-fika)
  2. Till lunch äter jag ofta paj med stor sallad, eller annan god matlåda, helst varm. Tidigare åt jag lunch ute typ varje dag men är lite trött på utbudet i det industriområde vårt kontor ligger i.
  (Efter lunchen äter jag ibland mörk choklad, jag och mina kollegor har en korg med nötter, balsamico, fina oljor, olika salt och kryddor som vi fyller på när vi får feeling.)
  3. Äter sällan mellis. Borde nog, men kommer mig inte för.
  4. Till middag äter jag endera lagad mat som kan bli till matlåda, eller så gör jag typ bruschetta. Dricker cola zero till fast jag har barn. Men mina föräldrar tog ofta en lättöl till maten (de är för övrigt väldigt hälsosamma och skulle aldrig dricka o’boy) så jag tänker att barn inte gör exakt som sina föräldrar.
  5. Beroende på mitt hormonella tillstånd äter jag ibland något gott när barnen somnat, typ choklad eller popcorn framför teven.

  • Reply Peppe Öhman 25 januari 2018 at 07:26

   Jag älskar dig extra mycket för att du sricket kall o’boy till frukost. Det är sympatyiskt

   • Reply Hanna 25 januari 2018 at 21:08

    Vad glad jag blev. Kändes som om alla åt otroligt nyttigt här och fattar att oboy kan kännas absurt, men det är min guldkant.

    • Reply Jenny 26 januari 2018 at 22:26

     Reagerade också på hur himla nyttiga alla här inne är. Och hur de hinner laga mat? Har inga barn?

     Önskar att jag hann äta som dina läsare, Peppe! 😘

     • Peppe Öhman 27 januari 2018 at 08:10

      Haha, kanske alla de som INTE kommenterade balanserar upp hälsokosten lite..?

 • Reply Liljan 25 januari 2018 at 03:19

  Jag är väldigt mycket en vanemänniska också, såhär såg min gårdag ut och även typ alla andra vardagar:

  Frukost: tre bitar rågbröd med smör och ost (eller hummus om jag får feeling) plus kaffe
  Lunch: rödbetssoppa (köpt i plastburk o värmd i mikro) plus grynost och två bitar rågbröd
  Mellanmål: banan och, ehhh choklad, plus kaffe
  Middag: spaghetti och sojakrosstomatsås, sallad
  Kvällsmål: surskorpa och blodappelsin, plus te
  Kvällskvällsmål när barnet sov: en handfull chips och en rad choklad

  PS: inget blogginlägg för nyaste poddavsnittet? Ellet har jag lyckats missa det…? #sugenpåattkommenteta

  • Reply Peppe Öhman 25 januari 2018 at 07:25

   Sorry, Magnus har bara glömt att skicka mig embed-koden.Lägger upp det så fort han vaknar. Längtar efter din kommentar!

   • Reply Liljan 25 januari 2018 at 11:57

    Oj vad fint att du säger så <3

 • Reply Linnea 25 januari 2018 at 05:17

  Om jag fick bestämma skulle jag enbart äta pannkakor eller yoghurt med müsli och frukt. Kroppen behöver ev lite till och därför blir det lagad mat med.
  Frukost: yoghurt, müsli, frukt och en massa mjölk. plus en knäckemacka med jordnötssmör
  Mellis 1 : ev frukt
  Lunch. Alltid hemlagat och vegetariskt; soppa, pastasås, lasange eller liknande.
  Mellis 2: yoghurt, müsli, frukt
  Kvällsmat: helst pannkakor eller mackor, eller frukt och jordnötssmör. Men när jag är duktig blir det lagad mat.
  Då jag är en hungrig typ blir det lätt mer nötter, frön, frukt också. Eller bröd.

 • Reply Ida 25 januari 2018 at 06:44

  Frukost: Resterna av mitt barns havregrynsgröt med frunktpuré/smoothie med frukt, grönt, bär och baobabpulver/smörgås med hummus&tomat&gurka och det viktigaste: två koppar kaffe med havremjölk. Lunch: En sallad med linser eller kikärter, kanske en soppa. Mellanmål: Frukter eller riskakor/ på senaste tiden tyvärr nån söt bakelse. Middag: Grönsaker i ugnen/bönpasta&tofu/risotto med svamp.

 • Reply Sara Arnald 26 januari 2018 at 00:03

  Jag bor ensam och är frilans med många resor, mina dagar ser aldrig likadana ut. Och trots att jag säkert borde ha bra ordning på kosten så får det bli lite som det blir. Ibland blir det frukost, ibland inte. Ibland blir det två frukostar pga möten. Ibland blir det lunch, ibland blir det tre luncher. Sällan blir det middag som i ”sitta ner och äta lagad mat vid ett bord”. Eftersom jag tränar på nära elitnivå så behöver jag massor av protein och BORDE också ha bättre ordning på matintaget, men så måste dygnets timmar, resor och karriären gå ihop också. Och så blir det naturligtvis mer kaos pga har ingen annan att sörja för, varken katt eller barn. Jag är en rebell som inte rebellar mot något annat än mig själv och min hälsa.

  Så tänker jag att jag undrar hur många som skriver ner vad de VERKLIGEN äter, och inte bara vad de önskar att de hade möjlighet/tid/ork med en vanlig dag. Så jag gör två varianter här: ”I bästa fall” och ”en vanlig verklighet”:

  I bästa fall (max en dag av sju):
  1/Frukost. Tre stekta ägg med spenat och lite tryffelolja. Gott! Mättar fantastiskt. På helgen gärna proteinpannkakor och en sjuhelvetes massa bacon (pga gott). Eller gröt+äggvita+kanelbulleproteinpulver (ljuvligt och uppbyggligt)
  2/Lunch. Lagad mat, typ pasta, omelett, sushi eller en matig sallad
  3/Middag. En god pasta och ett glas vin. Ja, jag gillar att dricka vin.

  En vanlig verklighet (minst sex dagar av sju):
  1/Frukost. En burk keso som passerat bäst-före datum, med flingor jag hittar i någon kartong. Är jag hos pojkvännen är jag följsam och snäll och vill inte vara till besvär utan äter vad han äter, dvs en slatt filmjölk med någon sockrig crunch-granola. Samma frukost varje dag där. Alltid te. Sedan kaffe på jobbet.
  Får panikhunger (aka jobbångest) en timme senare och raidar kylskåpet på jobbet och äter nåt (torrt) som är över efter gårdagens fika eller ger upp och köper någon macka + cappuccino på ett fik. Tar en latte också. Eller två (får panik över energimängden men tänker att jag ändå har två träningspass under dagen)

  2/Lunch. En burk kvarg jag hittar i väskan, alternativt två bananer jag snor ur en fruktkorg på det kontor jag gör en plåtning på under dagen (finns ingen tid allokerad för lunch). Massor av kaffe. Har jag tur: en presslunch pga möte. Eller två. Eller en påse nudlar på köket på jobbet. Utan sås men jag hittade en slatt ketchup. Kunde ju gått ut och ätit något men har bränt alla pengar på två latte på förmiddagen.

  3/Middag. Glömde äta middag. Eller fick ångest pga tre luncher och låter bli. Eller äter en påse bilar och fyra ballerinakex och straffar mig själv genom att köpa något för dyrt på nätet (eller ligger bara och hatar mig själv och äter tre kex till). Kommer på att jag ätit för lite protein och sänker en skopa kasein utrörd i mjölk.

  • Reply Peppe Öhman 26 januari 2018 at 07:09

   haha, tack för denna är liga och fina utredning!

 • Reply Petra 26 januari 2018 at 22:30

  Gud vad folk äter nyttigt! Vanlig dag:
  Frukost, två rostade mackor med smör och ost, två koppar kaffe. Lunch, pasta eller matlåda. Mellis, choklad eller kakor på jobbet eller macka med barnen. Middag: vegetarisk husman. Kväll, hur kan folk äta så lite på kvällen? Vräker alltid i mig minst en skål popcorn eller en halv chokladkaka eller en skål glass när barnen somnat.

  • Reply Peppe Öhman 27 januari 2018 at 08:09

   Skönt att höra att inte alla är sjukt hälsosamma!

 • Reply Johanna 27 januari 2018 at 01:31

  Kul inlägg!
  Söndag kvällar tar jag fram bär ur frysen. Varje vardag blir frukosten naturell yoggi med bär och lite glutenfri mysli. En mugg te, ett glas juice (min guldkant) och sedan en mugg kaffe.
  Eftersom jag jobbar i skola blir det skollunch varje vardag (utan rött kött).
  Middag allra oftast ngt av följande: matig sallad, grönsakswok, soppa, ugnsgrönsaker.
  Antingen en kopp te eller ett glas vin senare.

 • Reply Nina 27 januari 2018 at 16:16

  Sen på bollen då jag oftast får catcha up bloggen på helgen. Vill i alla fall lägga till en matlista från en som älskar mat och att känna sig mätt. Så tacksam över att jag får äta och att jag kan. Tränar hårt 3-5 gånger i veckan för att vara frisk och hålla endometriossmärta i shack, cyklar oftast till skola/jobb å tänker att jag får äta precis hur jag har lust. Tror att jag ska dö om jag inte får två varma mål om dagen. Gillar inte att vara hungrig länge, blir så otrevlig då. Nåväl, vardag:

  Morgon: Glas vatten. Oftast inte hungrig på morgonen pga sent kvällsmål.
  Mellis: Té, grekisk yoghurt med musli och kokt ägg om jag har med mig. Annars köpt ostmacka, ljust bröd. Ibland bulle.
  Lunch: oftast köpt lunch – vegetarisk husman. Köper lunch för att få sallad till, om matlåda orkar jag sällan ta med sidosallad. Om det är efterrätt till lunchen blir jag glad.
  Mellis: grekisk yoghurt m musli, ägg, choklad, bulle, glass, drickyoghurt eller på senare tid nötter för att få i mig bra fetter och spårämnen pga vege.
  Middag: vege husman hemma/ute. Om sen middag så några stödmackor (finnkrisp, smör o ost) innan middagen.
  Kvällsmål: 2-4 finnkrisp med nån god ost eller två karelska piroger m smör. Nästan alltid också choklad och ofta chips/ostbågar. På helgen vin/öl till chipsen.

  Om jag tränat någon tid som inte synkar med matintagen blir det ofta oboy och nån knäcke/finnkrisp som återhämtning utöver de vanliga målen.

 • Reply Maeryh 28 januari 2018 at 00:24

  Så coolt att läsa om de som äter chips/majskrokar/choklad mitt i veckan. Vi äter sånt på fredag- och lördagkvällen, men ifall jag och min mat tar något mitt i veckan (efter att barnet somnat) får jag hemskt dåligt samvete. Tänker att INGEN människa äter sånt mitt i veckan! Väldigt befriande att det faktiskt förekommer.

Leave a Reply