Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Feminism Länkar

När kompisar och idoler begår övergrepp

30 maj 2018

Just det! Jag skrev en krönika för Ny Tid med temat: Vad händer när våra idoler och kompisar blir anklagade för att begår sexuella trakasserier. Tycker ni ska läsa den, inte minst (eller minst) på grund av den gulliga bilden från kanske 2008 som de valt att profilera mig med.

Har själv inte ännu sett Uppdrag gransknings reportage om #metoo i Sverige, Fredrik Virtanen och Cissi Wallin. Ni som sett den, borde jag? Tv dags skrev väldigt gott om den, däremot skrev Isobel Hadley-Kamptz en mer kritisk krönika kring den. Jag är kompis med Cissi Wallin och ur hennes perspektiv har granskningen varit katastrofal.

Sommarens projektledare
Länkkärlek!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Louise 30 maj 2018 at 09:34

  Jag fick jättemycket ångest av UG. Kändes som en lång påminnelse om varför man aldrig ska berätta om ett övergrepp.
  Jag hade tyckt det kunde ha varit intressant om det faktiskt handlat om mediernas rapportering. Resultatet var istället ”samhällets syn på offer för sexuella trakasserier och övergrepp”. Med andra ord: kvinnor ljuger.
  Usch. Så mkt som bubblar upp och så ruttet jäkla samhälle.

  • Reply Peppe Öhman 30 maj 2018 at 09:39

   Usch! Måste nog kolla. Håller med dig om att vinkeln borde ha varit HUR medierna rapporterar, snarare än att försöka ta reda på SANNINGEN i ett enskilt fall. Fy fan för patriarkatet. Tror liksom inte att någon är ond eller har en elak plan på UG. Men att vi alla påverkas av patriarkatet och alltid försöker skydda män.

  • Reply MC 30 maj 2018 at 23:27

   Håller med Louise.

   Tycker själv det är jättebra med en granskning av mediernas roll, väldigt viktigt. Men det här kändes inte alls rätt. Det som skulle varit en liten del av programmet för att förstå problematiken och konsekvensen blev ju huvudfokus och det kändes verkligen som SR doken om hästgården all over again.

   • Reply Peppe Öhman 2 juni 2018 at 21:38

    Precis så tycker jag också. Medierna SKA granska varandra, men detta var nåt helt annat.

 • Reply boksuddis 30 maj 2018 at 13:24

  Jag har inte sett den bara kommentaren kring det på FB och de som skriver ”Hur kan ni visa detta?” blir shame:ade och får till svar typ ”men varför sa ingen något när det hände”. HERREGUD. Ska vi verkligen gå igenom det en gång till? När jag äntligen hoppades att det inte längre skulle vara normaliserat att begå övergrepp. När hoppet fanns att min dotter skulle slippa bli tallad på bakom skåpen i skolan bara för att hon råkar finnas där.
  Nä. Fy fan. Blir galen.
  Ska nog inte kolla.
  Eller sätta mig mig triggerglasögonen innan.

  • Reply Louise 31 maj 2018 at 02:13

   Jag kan säga att det i programmet trycks VÄLDIGT hårt på att anmälningar dröjt, ”påstådda brott” som det skrivs om TROTS att det är preskriberat… Som att tiden spelar någon roll för offret liksom. Och jag håller med dig – ska vi ta detta EN GÅNG TILL!?

   Jag kollar lite i taget. Det behövs triggerglasögon. (får på hög puls när jag kollar)

   • Reply Peppe Öhman 2 juni 2018 at 21:37

    Nu har jag sett, herregud. eller du vet ju vad jag tyckte, sa det mesta i podden.

  • Reply Peppe Öhman 31 maj 2018 at 06:55

   Fy fan sån ångest. Försöker trösta mig med att det alltid är två steg framåt och ett tillbaka och att programmet väcker så mycket diskussion att folk fattar VARFÖR deras vinkling är fel.

  • Reply Peppe Öhman 2 juni 2018 at 21:40

   Jag håller så med dig. Det här programmet kommer att göra att fler kvinnor inte vågar anmäla.

 • Reply AlandsPetra 31 maj 2018 at 12:17

  Programmet var hemskt å Cissi blev behandlad så illa. FV behandlades som en stackare som verkligen fick en massa tid till att berätta om hur hemskt allt var för honom. Såååå lågt! Ge Cissi en extra stor kram från oss alla feminister här i Finland då du ser henne nästa gång! Ser just nu på Suffragetterna å konstaterar att vi kvinnor stödjer varandra på ett fint sätt, så ska vi göra också nu!

Leave a Reply