Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Länkar Okategoriserade

Bra läsning!

8 augusti 2018

Förr i tiden brukade jag göra listor med artiklar jag gillat. Lite osäker om någon klickade på länkarna, men om JA fortsätter jag gärna.

Den här om att vara kraftigt överviktig och gå ner mycket i vikt genom en magsäcksförminskning tyckte jag var riktigt jäkla bra: Hälften vunnet, hälften förlorat.

Expressen kortade ner och översatte New York Times Magazine om klimatförändringen och hur illa ute vi verkligen är. Mycket läsvärd.

Mer om miljön i Svd: 80 procent av skogsskövlingen i Amazonas står köttindustrin för: boskapen i Brasilien, världens största köttproducent, kräver sin betesmark. På tjugo år har tjugo procent av Amazonas försvunnit

Jag är själv lika orimligt intresserad av Nordkorea som våra pappor är av andra världskriget. Den här om att vara kvinna i diktaturen.

Om ”Wellness” och ”Selfcare” och hur mycket pengar folk slänger på näringstillskott, konspirationsteorier och om hur lite det har med hälsa att göra. Och när vi ändå är inne på temat: Hur mycket Gwyneth Paltrow tjänar på GOOP (spoiler: Företaget uppskattas vara värt 250 miljoner dollar).

Att skriva 750 ord om dagen.

Hanna Hellquist om att vara 38 och barnlös.

Den tolfte augusti
Åtta födelsedagspresenter

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Marie 9 augusti 2018 at 00:18

  Jobbar och lyssnar på podden. Namnförslag (ok töntigt meeeen) HÄNT I VECKAN med Peppe och Maggie!
  Eller liknande. Ngt iaf som får en att hänga med på att ni pratar aktuella händelser. Älskar att jag känner mig så allmänbildad efter jag lyssnat på er pod!

  • Reply Peppe Öhman 9 augusti 2018 at 23:17

   TACK för namnförslag! Och tack för att du lyssnar och kommenterar podden. Blev väldigt glad av den sista meningen <3 <3 <3

 • Reply DDT 9 augusti 2018 at 01:48

  Ja, jag klickar på de flesta länkar och har hittat flera skribenter och poddar som jag nu följer, genom dina tips. Så fortsätt gärna. Jag kan ju inte vara ensam om att gilla att få tips.

  • Reply Peppe Öhman 9 augusti 2018 at 23:13

   TACK för namnförslag och TACK för att du säger att du har nån nytta av den. Blev glad <3

 • Reply Anna 9 augusti 2018 at 02:47

  Tack än en gång för bra lästips!! 🙂 här är i alla fall en som gillar tipsen, så keep them coming <3

  • Reply Peppe Öhman 9 augusti 2018 at 23:13

   Så roligt att du gillar! Då ska jag fortsätta 🙂

 • Reply Maria 9 augusti 2018 at 05:59

  Väldigt bra med lästips och länkar. Jag läser i alla fall så fortsätt gärna.
  Undrar om du skriver 10000 tecken per dag? Tänker på hon som skriver 750. Hur lång tid tar det för dig och hur går det? Räknar du in allt du skriver eller är det ett projekt som ”räknas”.

  • Reply Peppe Öhman 9 augusti 2018 at 23:14

   Ah! Som gammal svensk/finsk journalist räknar jag i tecken, medan amerikaner räknar i ord. Mitt romamanus ligger på knappt 300 000 tecken och ca 50 000 ord. (Räknar bara romanen, skriver jag blogg, mail, krönikor eller annat plussas det till mina 10 000 tecken).

 • Reply Hanna 9 augusti 2018 at 07:48

  JA de läses! Tack så jättemycket för att du hittar och tipsar om intressant läsning! Ska försöka mig på 750 ord under 100 dagar 🙂

  • Reply Peppe Öhman 9 augusti 2018 at 23:15

   Tack för att du läser och kommenterar! Hör gärna av dig och berätta hur det går med 750 ord om dagen. 🙂

 • Reply Linda A 9 augusti 2018 at 08:59

  Fortsätt gärna, läser de flesta artiklar du länkar till! Tror att de är just den här typen av ”allvarliga” inlägg, som gör din blogg intressant för mig. Gillar nog allt det andra också, men utan en stark betoning på journalism, skulle bloggen vara mindre betydelsefull. Lifestylebloggar finns det massor av, men bloggar med verkligt innehåll är svåra att hitta.

  • Reply Peppe Öhman 9 augusti 2018 at 23:15

   Tack! Det är precis så jag vill att bloggen ska vara. Vardag och allvar. Trams och seriösa texter. kram

 • Reply Erika 9 augusti 2018 at 10:37

  Älskar denna typ av inlägg! Några texter hade jag redan läst (och får därmed känna mig lite ”med” hehe) men de flesta inte, tack!

  • Reply Peppe Öhman 9 augusti 2018 at 23:15

   KLART DU HADE! kram

 • Reply M 9 augusti 2018 at 11:25

  Alltid intressant att låna någon annans (läs-)glasögon, läslänkar uppskattas och vidgar internet!

  • Reply Peppe Öhman 9 augusti 2018 at 23:16

   Bra sagt med att ”det vidgar internet” vanligtvis är man ju inne i nåt slags bubbla.

 • Reply Viktoria 10 augusti 2018 at 01:33

  De här lästipsen har alltid varit en av många anledningar till att jag gillar din blogg. Uppskattar detta mycket!

  • Reply Peppe Öhman 10 augusti 2018 at 03:25

   Vad roligt! Då ska jag fortsätta med dem. KRAM

 • Reply Anna 10 augusti 2018 at 09:44

  Intressanta länkar! Jag tror att den sk wellness-industrin tar sin avspark där den vanliga sjukvården misslyckas, dvs i kroniska eller obotliga diagnoser för vilka det antingen bara finns livstids medicinering eller helt saknas botemedel. När läkarna skriver in ”kronisk xxx” i journalen och man inser att här kommer det inte finnas någon ytterligare hjälp utan man måste lära sig leva med det eller fixa det själv på något vis. Jag tycker faktiskt att sjukvårdsindustrin har blivit alltför beroende av mediciner istället för att söka bota, många av vilka ger biverkningar som på sikt orsakar ytterligare problem. Själv fick jag en smärta i sidan som påverkade lederna hela vägen ner i benet och som trots alla tänkbara tester inte kunde diagnosticeras utan till sist avskrevs som ”kronisk” och ”det får du nog leva med”. 12(!) år senare hittade jag en alternativ person som direkt såg att bäckenet satt fel – och satte det rätt på bara någon minut!

  Blev nyfiken på varför just GOOP attraherar så mycket kritik. Vad tror du? Jag menar, det finns ju hur många personer som helst som talar för liknande saker, kan det kanske vara skalan hon gör det på eller att hon är så känd? Noterade dessutom att i många av de kritiska artiklarna så citeras samma person, så kanske kritikerna inte är riktigt så många som det låter, eller? Intressant läsning i vilket fall.

  Ang namnförslag till podden som någon skrev ovan. Jag tycker att namnet Magnus och Peppes podcast låter bra, inger förtroende och ger er dessutom möjlighet att på sikt variera innehållet allteftersom era intressen ändras eller tiderna förändras. Tror att ni skapar mer av ett kvalitativt community genom att växa organiskt som ni gör isf att hoppas på att attrahera snabb kvantitet. Men, beror ju förstås på vad ni vill uppnå också. Just my 2 cents 🙂

  • Reply Peppe Öhman 14 augusti 2018 at 07:55

   Tack och tack för mycket bra poänger! Traditionell medicin är sannerligen inte det enda. Tänker kanske så här: att när det kommer till sånt som inte är direkt vetenskapligt bevisat måste man vara extra noggrann. Finns så många lurendrejare där ute. Och tack för bra kommentar gällande podden!!

 • Reply Fia 12 augusti 2018 at 02:51

  Jag läser och klickar ibland 🙂

  På temat Nordkorea tipsar jag om För att kunna leva av Yeonmi Park, som flydde landet för några år sedan. Finns som ljudbok med helt ok inläsning. Väldigt hemsk historia, men den ger samtidigt en förståelse till varför folket är så troget sina ledare.

  • Reply Peppe Öhman 14 augusti 2018 at 07:21

   Tack för tips! Som sagt: besatt av Nordkorea.

 • Reply Helena 12 augusti 2018 at 06:37

  Toppen att länka! Som småbarnsmamma hinns det inte alltid med att hitta nya intressanta artiklar. Tyckte artikeln om bypass var jätteintressant. Jag har precis hittat din blogg så skall bli spännand att följa dig.

  • Reply Peppe Öhman 14 augusti 2018 at 12:16

   Tack för att du säger så och KUL att du hittat hit! Hoppas du stannar.

Leave a Reply