Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Las Vegas Okategoriserade Resa

Hur är det egentligen att besöka Förenade arabemiraten?

14 augusti 2018

Det här var tredje gången jag hälsade på i Dubai och första gången jag gjorde det under en sommarmånad. Temperaturen sjönk aldrig under 35 grader och speciellt vid havet var luftfuktigheten mycket intensiv. Så fort vi steg ut i liften var vi genomsvettiga. Utan kompisar i landet skulle jag nog inte känna ett sug att åka dit, men genom Karine och Rasmus har jag lärt mig massor om Förenade arabemiraten.

Det är som ett Las Vegas där det mesta är fejk och liite snyggare när det är mörkt. Allt är nybyggt och futuristiskt och det finns så mycket pengar att en blir andfådd. Ännu på 1950-talet var Förenade arabemiraten (som består av sju emirater varav Dubai är en) en fattig plats med fiskare och smugglare, men när man hittade olja på 1970-talet blev det andra bullar. Just nu planerar emiraterna, med Dubai i täten, för ett liv när oljan tar slut och satar på turister och businesscenter. Karine jobbar t.ex. i ”Silicon Oasis” och Rasmus i ”Business Bay”. Blir fnissig av namnet. Enligt Rasmus är det värsta som kan hända en människa i de här kulturen att misslyckas och det har lett till att ingen hittar på egna projekt, man kopierar bara befintliga.

Många tror att FAE är ungefär som Saudiarabien, men emiraterna är mycket liberalare. Kvinnor får köra bil och jobba och klär sig i och för sig i den traditionella abayan, men inte i burka eller niqab. Det sagt är landet långt ifrån en demokrati med fri press och folkvalda representanter.

Jag gjorde en liten film om ungefär det vi gjorde. Hoppas att ni gillar.

Vi ses på den andra sidan
Helg i Dubai

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Kugge 14 augusti 2018 at 13:02

  Jättefin video! Och vilken fin vänskap med Karine. Har faktiskt funderat på hur ni känner varann, men nu vet jag det! 🙂

  • Reply Peppe Öhman 15 augusti 2018 at 11:46

   TACK! Kul att du kollade och ja! Karine och jag är GAMLA vänner. En gång körde vi ner hennes Volvo i sportmodell från helsingfors till paris. Mycket kul och spännande resa.

 • Reply Maria 14 augusti 2018 at 14:42

  Gillar filmen! 😊 känner noll längtan dit så tack för den lilla inblicken.

  • Reply Peppe Öhman 15 augusti 2018 at 11:45

   Hhaha! Fattar och kul att du kollade!

 • Reply Marie 14 augusti 2018 at 23:27

  Var i Dubai på möte i våras och visst var det skönt att känna solens strålar efter en lång vinter i Sverige, men nej jag vill inte återvända. Fick klåda av att staden är helt planerad utifrån att man åker bil överallt. Men med det sagt, kul att ha sett det.

  • Reply Peppe Öhman 15 augusti 2018 at 11:45

   Ja det är sannerligen ingen stad som satsar på miljön, eller demokratin. Allt man själv kämpar med känns så futtigt när man ser hur folk bara skiter i klimatförändringen i UAE.

 • Reply Lisa 17 augusti 2018 at 05:07

  Huuuur gör du såna här fina filmer? Vilket program och vad har du filmat med för kamera? Puss!

Leave a Reply