Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Länkar Podcast

Tre tv-serier och tre poddar

24 augusti 2018

I Stockholm var jag så jetlaggad eller bara trött att jag knappt kom igenom vare sig ett helt podd- eller tv-serieavsnitt. Tillbaka i LA när jag springer, promenerar och kör bil är jag tillbaka i rutinen. Här kommer tre av mina favoriter just nu. Fyll gärna på! Tycker att jag ser och lyssnar på ALLT, men det måste ju finnas pärlor jag missat.

TV-serier.

1. SUCCESSON

Det bästa familjedramat sedan Sopranos eller Six Feet Under. Om hur patriarken i en extremt förmögen familj klamrar sig fast som företagets VD, medan de vuxna barnen vill ta över. Nästan alla rollfiguer är väldigt osympatiska, men VILKET HANTVERK manuset är. Ska se sista avsnittet ikväll.

2. INSECURE

Issa Rae är 30-någonting, bor i Los Angeles, är nyseparerad och bor hos en manlig kompis och försöker förstå vad hon vill i livet samtidigt som hon tampas med rasism och kärleksproblem. ÄLSKAR den här serien. Plus att den visar en helt annorlunda del av LA än den man är van att se. Plus sjukt bra musik.

3. THE AFFAIR

Efter en fruktansvärt seg och direkt dålig tredje säsong är The Affair tillbaka starkare än någonsin. Brustna löften och krossade drömmar. Olika perspektiv och en otrolig vändning halvvägs. Gav ni upp förra säsongen är det tid att hoppa på tåget nu. Plus att den utspelar sig i LA, hehe.

 

PODDAR

1. P3 DYSTOPIA

Vad händer om krisen kommer? Eller om kriget kommer? Hur mycket vatten har du hemma? Vevradio då? Väldigt spännande för oss som inte är preppers, men vill vara BEREDDA.

2. DAILY STRIDES

Okej, den här är lite nischad och handlar om hur man blir en bättre ryttare. Korta och tydliga avsnitt. Har lyssnar på den hela sommaren och i går började jag kolla på youtube-klipp på hur man får en bättre sits i sadeln. Går tydligen all in den här hösten.

3. STILL PROCESSING

Två kulturredaktörer på New York Times diskuterar kulturella fenomen och pratar inte sällan med upphovsmännen bakom NYTs reportage. Rekommenderar speciellt ett färst avsnitt som handlar om Gwyneth Paltrows GOOP. Tycker New York times alla poddar är så bra.

 

Några riktigt bra texter att läsa
Är barnen värt besväret?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jessica 25 augusti 2018 at 09:37

  Tack för bra tips! Är också helt såld på både Succession och senaste säsongen av The Affair. Kollar även Sharp Objects men den har du nog tipsat om innan?

  • Reply Peppe Öhman 25 augusti 2018 at 16:49

   Nu måste du kolla Insecure! Jag såg tre avsnitt av Sharp Objects, men orkade inte med alla döda flickor. Alltså tycker att den är bra, men befinner mig tydligen i en känslig fas just nu.

 • Reply Karins 25 augusti 2018 at 14:07

  Walking Dead! Var sjukt misstänksam i början själv men de första (3-4 säsongerna) är FAB! Det är mer hur ett samhälle snabbt förfaller som är det intressanta och det tycker jag serien lyckas förmedla så bra.

  • Reply Peppe Öhman 25 augusti 2018 at 16:48

   JA! var som du, ytterst skeptisk till de första säsongerna, men Magnus såg OM dem med mig och nu är jag hooked. Gillar att fara inte längre är zombierna, utan andra människor.

 • Reply Jennifer 25 augusti 2018 at 23:42

  Tack för dina tips! Sträcklyssnade på Dystopia igår, borde verkligen inte lyssna på saker som ger mig ännu mera ångest (är långtidssjukskrivna och bara det orsakar ganska mycket ångest i mitt liv) men fy så intressant och bra det var! Samtidigt nästan liiiite tröstande på något vis att mitt lilla liv inte spelar någon roll i det stora hela när allt skiter sig iallafall 😅

  • Reply Peppe Öhman 27 augusti 2018 at 10:04

   Den var liiiite för läskig för att jag skulle kunna lyssna på den innan läggdags så jag förstår PRECIS vad du menar. men hördu, nu ska du kolla på Insecure. Jag älskar den väldigt mycket och vill att andra också ska njuta av den.

 • Reply Mqria 26 augusti 2018 at 01:11

  Håller med dig om Sharp Objects, den är för hemsk. Behövde en dos av något gulligt i form av Jag heter Anne för att balansera upp. Balanserade även upp för Handmaids tale som var så otäck på ett annat sätt. Ser nu fram emot Sucsession. Sträcksåg Mcmafia en kväll, väldigt bra. Tack för lästipsen!

  • Reply Peppe Öhman 27 augusti 2018 at 10:03

   MAgnus vill kolla på säsong 2 av Handmaids Tale, men jag tror inte att jag pallar det.

Leave a Reply