Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Brunch Hästar Los Angeles Personligt Podcast Restauranger

Helgen som gick

16 september 2018

Smulan skrev att hon gillar blogginlägg med temat ”Helgen som gick” och vem är jag att inte hålla med om det. Nu kör vi! I fredags inledde jag som sig bör helgen med en ridlektion. En svår, men bra en. Jag red Bee, ett sto jag bara ridit en gång förut. Det är alltid lite trixigt att rida en helt ny häst, men mot slutet tycker jag att jag fick till det.

Sen kom jag hem och redigerade manus hela dagen. Cissan hörde av sig och undrade om vi hade lust att hänga med på drinkar i Downtown samma kväll. Det hade vi! Jag skapade ett avancerat pussel av barnvakter, beställde en Lyft och träffade Cissan, Per och Maggan (som ändå jobbade på den sidan om stan) i the Valley. Vi tog en drink på Ventura Blvd och åkte sedan till DTLA där vi åt middag på NoMad.

Följande dag jobbade Maggan SOM VANLIGT och jag tog kidsen till den nyöppnade lekparken nere på stranden. Har suktat efter den här parken i ett halvår och är så glad över att den äntligen öppnades. Inte så mycket för att jag gillar att hänga i lekparker, men ibland måste man och då är det ett bonus att den ligger a) väldigt nära oss b) på stranden.


Bra träning att ta sig uppför trapporna igen med en Majlis i famnen. Maggan svängde förbi vår gemensamma hem, bytte kläder och drog iväg på kräftskiva. Jag fick en inbjudan att dricka vin med några kvinnor i grannskapet och tackade ja. Tog givetvis med barnen, Vidde på cykel och Majsan i vagnen.

Tog tydligen inte en enda bild, men föreställ er ett gång damer som dricker lite vin och pratar medan barn i alla åldrar springer omkring. Hade tänkt gå hem kring åtta, men var på väg först halv elva. Natten var ljummen och fin. Såg en tvättbjörn på vår trappa när vi svängde runt hörnet, kändes exotiskt.

Följande morgon sov alla länge. Jag steg upp kring nio och lagade jag våfflor i vårt nya våffeljärn. Har känt ett motstånd mot att skaffa ett, men inser nu att det är hundra gånger enklare att grädda våfflor än att steka pannkakor/plättar. Ingen bryr sig ändå om att jag kan svänga dem i luften. Så lite tack för så mycket övning.

Sen gick vi upp till Courtyard Kitchen och åt en andra frukost med några kompisar. Second breakfast är min favoritnåltid. Sedermera drog Vidde på playdate, Majlis sov middag medan Magnus och jag spelade in veckans podd. Bra avsnitt där vi bland annat snackar relationer och män som vill ha yngre kvinnor, ja och politik, fattigdom, journalistik och hur man gör bra YouTube-filmer.

Ja och nu är det söndag kväll. Det var meningen att vi skulle åka på kalas till vår kompis Sofie som bor precis under Hollywoodskylten, men Magnus kände sig krasslig och var dessutom tvungen att jobba så det blev en söndag hemma istället. Det var den helgen.

 

Relationstips i podden
Lösa tankar om att ta till sig komplimanger

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Smulan 17 september 2018 at 00:08

  Mycket bra Peppe! Ett våffeljärn måste jag också ha 😍

 • Reply Steph 17 september 2018 at 05:39

  Hej, jag har en helt irrelevant fråga till ditt inlägg, men ändå inte. Jag satt och lyssnade (på terrass får man lyssna på andra) på två finska väninnor häromdagen som diskuterade hästar. Jag tror inte de ridit särdeles mycket, men deras konklusion var att hästar var snällare i USA än i Finland. Och som ryttare har jag ju litet svårt att tro på detta, en häst är ju en personlighet och de är alla olika. Men nu tänkte jag fråga dig, som ridit mycket i båda länder hur det är! 🙂

 • Reply Anna 17 september 2018 at 10:22

  Haha, på tal om tvättbjörnar, har du sett den här (scrolla ner för filmerna)? Min man påträffade en i vårt garage häromåret, han gick in och såg en stor tass som hängde ner från en takbjälke, hu! Vi fick ringa efter hjälp men när de kom så valde de istället att vänta tills den självmant gick därifrån (de kan bli väldigt aggressiva) och sen fick vi ha porten stängd.

  • Reply Anna 17 september 2018 at 13:08

   Men förlåt, fick inte med länken och nu kan jag inte hitta den!

Leave a Reply