Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Om mig

Hej!

Jag heter egentligen Jeanette Öhman, men när jag var tre döpte jag om mig själv efter en apa och kallas Peppe sedan dess. År 2013 flyttade jag till Los Angeles tillsamman med min man Magnus och mina två barn Vidar och Majlis. Här jobbar jag som journalist, författare, podcastare och bloggare.

Jag började blogga 2005 och skriver fortfarande mest om feminism, böcker, journalistik, hästar och nuförtiden också om vardagen i L.A. År 2013 vann jag priset för årets blogg i Finland och var nominerad för motsvarande pris 2015.

Jag jobbar som journalist, författare, föreläsare, poddare och mediakonsult. Jag har också skrivit böckerna ”Livet och barnet, om att överleva som någons mamma”, ”Vackra människor”, ”Livet och patriarkatet”, ”Monster på toaletten och andra historier om Kim”, ”Mitt Los Angeles” och varit medförfattare till Hannah Widells och Amanda Schulmans bok ”The Diamond Year”.

Dessutom gör jag podcasterna Magnus och Peppes podcast, (årets samhällspodd 2017) en podd om samhälle, mediakritik och feminism samt Mellan raderna –en podcast om läsning tillsammans med Karin Jihde.

Har du en blogg jag absolut borde läsa? Kommentera i så fall under det här inlägget. 

För uppdrag, samarbeten och annat skoj, kontakta mig på:

jeanette.ohman (at) gmail.com

Peppe liten