Suomen Blogimedia

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mina böcker

The Diamond Year -Början på resten av ditt liv (medförfattare) (Harper Collins Nordic 2018)

The Diamond Year baserar sig på Hannah Widells och Amanda Schulmans ”Fredagspodden”. Jag är medförfattare till boken.

The Diamond Yearär en inspirerande handbok för alla som vill vara i ständig förändring, förädla och förverkliga nästa mål i sitt liv. Och må maximalt bra på vägen. Den innehåller livsråd och erfarenheter kring allt från kärlek, familj till karriär, självkänsla och systerskap baserat på Hannah och Amandas personliga, utlämnande, roliga och hyllade podcast ”Fredagspodden”.

Hannah Widell och Amanda Schulman driver tillsammans mode- och skönhetsvarumärket Daisy Grace och är grundare och ägare till mediehuset Perfect Day Media. De har sedan 2011 drivit den framgångsrika podcasten Fredagspodden. De är också författare till bland annat storsäljaren The Golden Year och romanerna Försoningen och Flykten.”

Monster på toaletten och andra historier om Kim/Kim ja pönttöhirviö sekä muita tarinoita (Tactic 2017)

Historierna om ett barn vid namn Kim översattes till finska och säljs nu i både Finland och Sverige. Kim är ett helt vanligt barn som under helt vanliga vardagar träffar helt vanliga hajar, dinosaurier och monster som gärna berättar om sina liv. Kim får svar på frågor om vad som är farligare, hajar eller kokosnötter, vad monster är rädda för, hur stora dinosaurier kan bli och vad för slags djur babyn i mammas mage är.

Mitt Los Angeles (Karavan förlag, 2017)

Sommaren 2016 kontaktade Karavan förlag mig och undrade om jag var intresserad av att skriva en personlig guide om Los Angeles. Det var jag och ett drygt år senare kom ”Mitt Los Angeles” ut.

»De korta texterna kännetecknas av en entusiastisk och personlig stil, samt kompletteras rikligt av färgglada fotografier … Det är en lättanvänd och inspirerande guidebok för svenskar som vill roa sig i USA:s näst största stad.« BTJ

Los Angeles är en vidsträckt metropol. Under åren har mindre städer, som Santa Monica, smält ihop med Los Angeles och blivit en del av storstaden. Avstånden är långa och sevärdheterna nästan överväldigande för en besökare – du måste helt enkelt veta vad du ska leta efter innan du ger dig ut i vimlet.

Mitt Los Angeles delar författaren Peppe Öhman med sig av sina favoriter i staden. Åk på valsafari från Venice Beach, upptäck Harry Potters värld på Universal Studios, shoppa loss på Melrose Avenue eller frossa i god mat på restauranger i världsklass. Med en yta stor som Skåne är möjligheterna oändliga.

Livet & patriarkatet (Schildts & Söderströms, 2016)

Vad är ett patriarkat? Vad är en feminazi? Hur blir man feminist?

För journalisten, bloggaren och poddaren Peppe Öhman är feminism och jämställdhet hjärtefrågor. Hon tar debatten och står upp för sin sak i alla väder. Nu har hon samlat sina och andras åsikter och insikter till en bok som roar, oroar, stöttar och presenterar fakta. Också läsarna av hennes populära blogg Livet & LA kommer till tals med sina egna frågor, som Peppe svarar på.
Öhman utgår från sina egna erfarenheter och berättar öppenhjärtigt och ärligt om sina upplevelser av att leva som kvinna i ett samhälle där den vita heteromannen fortfarande är norm. Här finns förtrycket på arbetsplatsen, här finns den misshandlande pojkvännen, här finns rädslan och osäkerheten och inte minst det stora spöket Skammen. Men boken är också ett upprop till alla som tror på könens lika värde, till alla som är beredda att omvandla sin tanke i praktiken varje dag.

Den här boken förklarar varför feminismen fortfarande behövs och varför målet är att ingen längre ska behöva kalla sig feminist. Om farbrorn, kusinen eller kollegan vägrar läsa kan du göra det själv och på ett enkelt och vänligt sätt förklara för dem hur feminism och mänskliga rättigheter hänger ihop.Om de här personerna är emot mänskliga rättigheter kan jag tyvärr inte hjälpa dig.  

Vackra människor (Schildts & Söderströms, 2014)

Fyra kring-trettio-åringar i Helsingfors hipsterkvarter i Rödbergen brottas med de vanliga frågorna i livet: vem ska man leva med, vem får man ligga med, hur ska man förhålla sig till det här med barn, hur ska man kunna fortsätta leva ett så kravlöst och roligt liv som möjligt trots att man vill ha värme, tillhörighet, kärlek?
Ida är ambitiös, jobbar på utrikesministeriet och har en känsla av att allt är så förutsägbart.
Max jobbar på reklambyrå och vet att han förtjänar något utöver vardagskladdet.
Sanna är bloggdrottningen som surfar loss på kvällarna och lämnar anonyma trollkommentarer efter sig.
Johannes är den halvidealistiska dokumentärfilmaren som egentligen bara vill vara i fred.
Ida och Max är ett par, Sanna och Johannes ett annat. Men under en fuktig krogkväll uppstår tycke mellan Ida och Johannes. Attraktionen påverkar inte bara de närmast inblandade, utan griper också in i Sannas och Max liv och i deras små barns.
På flygande prosa berättar Peppe Öhman om hur innerstadspulsen far fram med två små familjer. Hon skildrar flirt, blickar och dynamik på dagisets föräldramöte, hemliga men taffliga träffar, joggingturer med dold agenda allt med det skarpa iakttagandet och den välfunna detaljen som grund.
Vackra människor är en underhållande och avslöjande roman, ett allmängiltigt trassel och en titt in i inte längre så unga men bortskämda människors liv i Helsingfors innerstad.

Livet & barnet, Om att överleva som någons mamma (Schildts 2011)

Peppe Öhmans blogg Livet & Helsingfors skulle egentligen bli en privat dagbok för hennes polare i andra städer och länder, men muterade långsamt till någonting helt annat. Nuförtiden handlar den populära bloggen främst om hennes jobb som chefredaktör på tidningen Papper, om hennes syn på världen, om kvinnofrågor och om vardagen som småbarnsmamma i stadens innekvarter.
Peppe har alltid varit ganska ointresserad av barn. Åtminstone var hon det fram tills hon själv blev mamma. I Livet & barnet berättar hon hur det känns att vara den enda i sällskapet vars biologiska klocka inte tickar, om rädslan att bli förälder och att förlora sin identitet i ett beige lattemammalandskap. Går det att kombinera karriär med moderskap? Slutar den äktenskapliga passionen i samma stund som babyn gör entré? Livet & barnet beskriver med självironi, humor och emotionell skärpa föräldraskapet som en mognadsprocess som det är svårt att förbereda sig på innan man vet vad det hela egentligen handlar om.